Historien om Sigfred Pedersen
Der er mange grunde til at tage fat på hans viser og sange netop i 2023. For det første er det den 10. marts det år 120 år siden Sigfred Pedersen blev født. For det andet er det i 2023 70 år siden, han stiftede Visens Venner i København – og dermed også den første Visens Venner i Danmark. Hvis ikke det er grund nok til at fejre ham, så har han jo også for første gang nogensinde fået optaget en sang i den 19. udgave af Højskolesangbogen, nemlig ”Den gamle skærslippers forårssang”. Og desuden går hans sange vist aldrig af mode.
Sigfred Pedersen var en alsidig digter og skribent, som dog ikke altid var ”inde i varmen” på grund af sit provokerende og ofte lidt udsvævende liv. Altid mang-lede han penge til mad, tøj, sko og andre fornødenheder og måtte i lange perioder leve lidt på ”nas” og flytte fra den ene billige lejlighed til den næste. Ofte måtte han lave bestillingsarbejder for at skaffe penge og mad på bordet. Han måtte gang på gang skrive artikler, lejlighedssange, oversættelser og ikke mindst reklamer for diverse produkter. Nyd f.eks. dette slogan, hvor han reklamerer for en kendt kaffe:
En murer nyder skeens klasken,/i tasken har han termoflasken./
Snart svinger han den glad i luften,/og nyder Cirkelkaffens duften.
Vi ønsker denne aften at belyse Sigfred Pedersen fra mange forskellige vinkler ved at fortælle historier og anekdoter, og vi har desuden udvalgt en række sange, som kan belyse disse forskellige sider af hans liv og personlighed. Mange af sangene er ret ukendte, men vi har også medtaget en del mere kendte. Vi glæder os til at fortælle og underholde jer med Sigfred Pedersens underfundige, ironiske og udødelige sange. På gensyn! Lene og Peter


Torsdag d. 2. marts kl. 19.00, Fritidscenter Skovvang, Skovvangsvej 127, 8200 Århus N.


Du finder vores vedtægter her

Log in menuen i højre spalte er forbeholdt udøvende og bestyrelse.

N.B. Sæsonprogrammet er under opdatering, men her er datoerne for viseaftener i resten af sæsonen

2/2, 2/3, 13/4, 4/5 Generalforsamling: 11/5
Bemærk at viseaftenen i april er skubbet en uge på grund af påsken
De udøvende mødes på Fritidscenter Skovvang kl. 19 på følgende dage
5/1, 26/1, 23/2, 23/3, 27/4Forsiden er opdateret d. 14/2  - 2023 af Ole Christensen