Go nu nat 2Visens Venner Århus har til formål at styrke interessen for visekunst og særligt at bevare og udvide kendskabet til dansk visekunst. Visens Venner Århus er en forening af sangglade personer, der mødes i et fællesskab omkring visesang.

Evert Taube m navn Sigfred P doVisens Venner Århus er stiftet i 1975. Foreningen var temmelig uformel i sin struktur og medlemmerne underholdt på værtshuse i byen. Bestyrelsen lagde selv ud, når der skulle arrangeres en koncert i Århus Festuge. Så var det bare at håbe, at der kom billetindtægter og at budgettet holdt. En overgang gav Trøjborg beboerhus os husly.
Med tiden blev strukturen mere formel og foreningen fik et fast tilholdssted på cykelbanens cafeteria. På det tidspunkt var der flere trapper op til cafeteriet end der var medlemmer. Om vinteren var det hundekoldt og medlemmerne måtte varme sig ved at danse folkedans i pauserne.

Den daværende formand, Søren Rasmussen, gik rundt med blok og byant. Med en smule fortvivlelse i stemmen, spurgte han, om ikke der var nogen, som havde lyst til at synge en vise. Programmet skulle fyldes ud. En gang da han netop havde fremsat en sådan appel, var der en blandt de fremmødte, der rejste sig fra sin plads:

"Det var da dejligt med et nyt ansigt", udbrød formand Søren glad og fortsatte: "Hvad vil du synge for os?"
"Øh... ikke noget. Jeg er på vej ud at tisse", lød svaret.

Efter cykelbane-epoken holdt foreningen til forskellige steder i byen. Det var en kamp at finde et egnet sted. Vi klagede vores nød til Fritids- og Kulturforvaltningen i Århus og heldigvis var der hjælp at hente. Vi fik anvist de meget velegnede lokaler i Fritidscenter Skovvang og her bor vi i dag. Vi er med i landsorganisationen Visens Venner i Danmark.